MOJE VSEBINE

RITUAL - ZAKLJUČEVANJE LETA (+meditacija)

Objavljeno: 18. 12. 2020

Mnogi leto 2020 označujejo za najslabše leto njihovega življenja. In to povsem razumem. Res je bilo "zoprno" leto.

Ti pa želim leto 2020 predstaviti še v malenkost drugačni luči. Nova perspektiva razumevanja leta 2020 in vsega, kar se je v tem letu zgodilo, ti bo omogočila lažje ozaveščanje, sprejemanje in na vse zadnje tudi spuščanje in zaključevanje. Vse to naš čaka v tem blog zapisu. Želim te maksimalno podpreti, zato sem zate ob koncu pripravil še meditacijo z Boginjo Kuan Jin in Boginjo Kali. Pomagala ti bo, da v leto 2021 zakorakaš pomirjeno in svobodno.

Še preden pa z meditacijo leto 2020 elegantno zaključiš, sem zate pripravil ritual, ki te na to meditacijo tudi pripravi. Povabim te, da si za ta ritual vzameš čas. Še preden začneš, lahko prostor s kadilom energijsko očistiš. Prižgi svečko ali dišečo palčko. Pripravi si list papirja in pisalo. Zavrti si glasbo, ki te pomirja … naj ti bo lepo in udobno.

Leto 2020 sam označujem kot prelomno leto - nov začetek za življenje na planetu Zemlja.

Mislim, da lahko opravičeno uradno leto 2020 razglasimo kot začetek množičnega prebujanja. Še preden nadaljujem s svojo osebno analizo leta, bi te rad spomnil na to, kako hvaležni smo lahko, da smo priča tako edinstvenemu pojavu človeštva, pa čeprav je na trenutke boleče in težko.

Pred nas je bilo postavljeno ogledalo, da ogledamo vsak delček sebe.

Kot močen svetlobni žarek, je energija tega leta v prav vseh nas, začela odkrivati globino našega obsoja. Na površje so prihajali strahovi, vzorci, omejujoča prepričanja in iluzije. Kot posledica so se aktivirali mnogi procesi ozaveščanja, sprejemanja in zdravljenja. Ravno tem procesom pripisujem razlog za zoprno leto.

Zagotovo je bilo lažje tistim, ki svoje življenje živijo zavestno, odgovorno in razumejo procese, ki se zanje aktivirajo.

… malo manj prijetno pa za vse tiste, ki svoje življenje živijo precej posplošeno, brez večjega zavedanja, kaj se zanje v resnici dogaja.

Pred tabo je prva naloga rituala ob zaključevanju leta 2020. Še preden ga lahko res zaključiš, moraš vse, kar ti prinaša tudi ozavestiti.

Na tem mestu na list papirja zapiši, kako si ti ogledal sebe v tem letu. Kaj si o sebi novega spoznal? Kateri procesi so se aktivirali zate?

Bodi iskren sam s sabo. Vzemi si čas. Bolj, kot boš razdelal svoja učenja, z večjo jasnostjo boš lahko naredil v svojem življenju korak naprej.

Iz najbolj bolečih situacij se rodijo najgloblja prerojenja.

Leto 2020 nas je stisnilo v kot. Verjamem, da se je prav vsak v tem obdobju soočil tudi s kakšno bolečo, neprijetno situacijo. Meni jih je leto 2020 serviralo kar nekaj.

V nadaljevanju ti iskreno zaupam bolečo zgodbo, ki sem jo letos sam doživel. V prvi polovici leta se je po dobrem letu zaključil partnerski odnos z mojim takratnim fantom. Bilo je težko. Priznam.

Pa če tudi je bilo zaključevanje odnosa zame boleče, ti moram priznati, da so se v tem času rodila mnoga ljubeča spoznanja, ki definirajo, kdo jaz sem, tukaj in zdaj. Ni vse tako črno in belo. Vse se zgodi z razlogom. Pa če tudi je ta razlog sprva težko odkriti.

Povabim te, da tudi sam/a prepoznaš vsaj tri boleče situacije, v katerih si se znašel/a v letu 2020. Zapiši jih na list papirja.

Iz vsake boleče situacije, ki si jo doživel v tem letu sedaj potegni vsaj tri črte, ki predstavljajo tvojo rast znotraj te izkušnje. Za vsako bolečo izkušnjo zapiši vsaj tri spoznanja, za katere si zdaj bogatejši/a.

Ta spoznanja so vredna zlata. To si ti. Definirajo tvoje življenje. Uporabi jih za pisanje tvoje zgodbe v prihodnje.

Verjamem, da lahko, kljub bolečim situacijam, ki si jih doživel v tem letu, najdeš ogromno lepih trenutkov, ki v tebi prebudijo hvaležnost.

Zapri oči in jih še enkrat podoživi. Vrni se nazaj v spomin in prepoznaj te trenutke. Zapiši jih na list papirja, da jih še lažje ozavestiš. Prebudi hvaležnost in se iskreno zahvali za vsa ljubeča doživetja, ki si jih ustvaril v tem letu.

Čas je še za zadnje dejanje ozaveščanja leta 2020.

Pod vse to potegni črto in zapiši svoja glavna 3 spoznanja tega leta.

Katerih lekcij si se naučil/a? Kje si zrasel in notranje obogatel? Na kateri osebnostni uspeh si najbolj ponosen?
Vse to zapiši na list papirja.

Še zadnji korak, ki te loči do pomirjenega in svobodnega začetka novega leta – zaključevanje in spuščanje starega.

Tvoje zaključevanje leta se je aktiviralo že, ko si prebral uvod tega bloga. Še močneje pa si ta proces aktiviral z ozaveščanjem in sprejemanjem vseh situacij, ki si jih čez leto doživljal.

Za piko na i poslušaj še kanalizirano meditacijo, ki sem jo posnel zate.

V ljubečih in sproščenih energijah te Boginja Kuan Jin in Boginja Kali podpreta pri spuščanju tega obdobja, da svobodno in ljubeče obrneš list in začneš novo poglavje svojega življenja.

V leto 2021 zakorakaj z močnim zavedanjem, predvsem pa z iskreno hvaležnostjo za vse, kar se je zate v tem letu ustvarilo in začelo. Leto 2020 v sebi nosi veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Delček njegove veličine ti odkrije ravno zavesten pogled nazaj.

Hvala, ker zavestno zaključuješ poglavja in ustvarjaš nova. Pošiljam blagoslov v tvojo smer.

Avtor: Miha Itanimon Korošec