Namen utelesitve

Da bi lažje razumeli namen utelesitve sem tega razdelil na dva dela – notranji in zunanji namen utelesitve – poslanstvo.

Se pa tako notranji kot zunanji namen utelesitve ves čas prepletata in zrsalita.

Notranji namen utelesitve

Še preden se lahko zares spustimo v globok pojem – notranji namen utelesitve, ti želim pribljižati moj pogled na samo utelesitev.

Popolnoma vsak izmed nas, ki je utelešen v človeško telo, je v osnovi duša. Še prej samim rojstvom duše, pa ta obstaja kot zavest. Ko se pojavi potreba po preoblikovanju te zavesti, se rodi nova oblika zavesti. V našem primeru lahko govorimo o rojstvu duše.

Notranji namen utelesitve opisuje razvoj zavesti duše v času njene inkernacije. Tako si vsaka duša še pred svojo inkernacijo začrta pot svojega razvoja. Da bi se kar se da najbolj pribljižala najvišjemu potencialu svoje utelesitve, zase izbere pogoje, ki ji bodo to omogočili. Mednje spada izbira družine, telesa, pomembnih odnosov, lekcij, izkušenj …

Notranji namen utelesitve je torej razvoj zavesti v času inkernacije. Definira pa ga potreba po razvoju še pred utelesitvijo. Te potreba so za vsakega posameznika popolnoma različne.

Da bi odkrili notranji namen naše utelesitve si lahko pomagamo s preprostim vprašanje – kaj vse mojstrimo v tem življenju? To vprašanje nas izzove, da med različnimi področji življenja poiščemo lekcije, ki nas spremljajo in obenem definirajo naš razvoj.

Zunanji namen utelesitve - poslanstvo

Zunanji namen utelesitve oz. poslanstvo pa opisuje naše delovanje v svetu. Opisuje kako se naš notranji namen preoblikuje v zunanjega in tako pusti vtis v okolju, v katerem živimo.

Da bi lažje razumeli zunanji namen utelesitve oz. poslanstvo se lahko dotaknemo enega izmed glavnih namenov obstoja duše. Dušo bi lahko razložili kot funkcijo ali duhovno orodje, s pomočjo katerega Vesolje višjo zavest in namen prizemljuje v fizično realnost (inkernacije) – v našem primeru je to planet Zemlja. Višja inteligenca Vesolja ves čas ustvarja oz. oblikuje nove oblike zavesti, ki so zadolžene za prenos višjega namena iz duhovnega sveta v fizični svet.

Tako je popolnoma vsak izmed nas še pred utelesitvijo poleg pogojev za dosego najvišjega namena utelesitve, oblikoval še vlogo preko katere bo z okoljem delil svoje poslanstvo.

Ta vloga združuje duhovne darove in sposobnosti, modristi, način deljenja poslanstva s svetom, življenjsko vizijo duše in ostale elemente, ki bodo v življenju vplivali na prenos poslanstva v svet.

Odkrivanje tvoje vloge v svetu in notranjega ter zunanjega namena utelesitve je življenjski proces. Bolj, kot se mu predamo, bližje bomo jedru vloge in namenu, ki smo ga zase oblikovali.

Poslanstvo bi lahko opisali tudi kot preplet dušnih darov in sposobnosti, ki pa so seveda posledica preteklih utelesitev. Da ti še lažje pribljižam koncept poslanstva, si lahko zamisliš sistem “kreditnih točk”. Utelesitve na različna polja zavedanja nam prinesejo različne izkušnje, kar je bistveno za razvoj naše zavesti. S tokom naših utelesitev si tako nabiramo “kreditne točke”, ki so ovrednotene na podlagi tega, kako se pribljižamo svoji vlogi in namenu v neki utelesitveni izkušnji. Večje kot je število “kreditnih točk”, večja odgovornost in vizija nam je zaupana ob naslednji utelesitvi. In prav to oblikuje obsežnost našega poslanstva in vizije, s katero prihajamo na ta planet. 

Na brezplačnem dogodku - Novo rojstvo podjetja ti zaupam še več!

Pridruži se mi na brezplačnem dogodku, ki bo v soboto, 4. 6. 2022, med 10. in 14. uro, v hotelu Radisson Blue Plaza Ljubljana.