Nova dimenzija podjetništva

Podjetništvo v novi dobi planeta Zemlja dobiva nov namen in pomen. Trg se s pospešenim razvojem zavesti na planetu Zemlja iz dneva v dan spreminja. In s tem se spreminja tudi način poslovanja podjetij povsod po svetu.

Trenutni čas teh sprememb ponuja neskončno priložnosti za rast in razvoj dobrih in inovativnih poslovnih idej. Odkritja novih izumov in tehnologij se vrstijo ena za drugo. Smo v času, ko še nikoli ni bilo tako enostavno uspeti in obogateti. 

Nov pogled na podjetje

Ker vse v duhovnih in fizičnih svetovih obstaja kot zavest, sam podjetje dojemam kot duhovno bitje višjega namena. Podjetje je fizična materializacija duhovnega namena oz. poslanstva, s katerim smo prišli na ta Planet.

Za podjetnike in podjetja je torej ključen proces preoblikovanja duhovnega namena oz. poslanstva v poslovno vizijo, ki bo postopoma spremenila svet. Tako kot je odkrivanje namena proces, ki traja vse življenje, je tudi oblikovanje poslanstva proces, ki nam postopoma razkriva nove načine izraza le tega (novi projekti, ideje, poslovna sodelovanja …).

Poslanstvo pa v prvotnem pomenu nikakor ni poklic, je naš doprinos svetu. Razkriva najrazličnejše aspekte dela in nas nikoli ne omejuje samo na eno fizično delo. Predstavlja celosten izraz naših sposobnosti in za prav vsakega je to individualen proces odkrivanja.

Samostojna poslovna pot je tako odlična priložnost, da se naše poslanstvo lahko razvije v poslovno vizijo, ki bo iz trenutka v trenutek bolj poosebljala namen naše utelesitve. Tako lahko na samostojni poslovni poti pogosto veliko lažje izrazimo naše poslanstvo, saj nismo omejeni na le eno obliko dela.

To pa seveda ne pomeni, da bi moral biti vsak posameznik tudi podjetnik. Poslanstvo mnogih ljudi je lahko čudovito izraženo tudi na “običajnih” delovnih mestih. Pomembno pa je, da v svojem delu resnično uživamo ter se skupaj z njim tudi razvijamo. Če veš, da samostojna poslovna pot ni tvoja izbira v času te utelesitve, pa te vseeno povabim, da ves čas razvijaš svoje delovno mesto tako, da boš še lažje izrazil-a svoje poslanstvo v svet.

Tvoje življenjsko delo bo vedno fizična realizacija tvojega poslanstva, pa naj bo to samostojna poslovna pot ali delo, ki ga v tem trenutku opravljaš.

Na brezplačnem dogodku - Novo rojstvo podjetja ti zaupam še več!

Pridruži se mi na brezplačnem dogodku, ki bo v soboto, 4. 6. 2022, med 10. in 14. uro, v hotelu Radisson Blue Plaza Ljubljana.